Opgesteld door Jan Willem de Wit op zondag 18 september 2022 om 20.30 uur. 

  

Een aantal droger dagen, vanaf vrijdag wisselvallig.

 

Een hogedrukgebied boven onze regio verplaatst zich in oostelijke richting. Na woensdag belandt onze omgeving aan de westzijde van dit hogedrukgebied en neemt de cyclonale invloed geleidelijk toe. Tegelijkertijd breidt een rug van hoge druk zich uit vanuit het Azoren-hogedrukgebied richting Frankrijk en later ook naar de Benelux. Vanaf vrijdag komen wij onder invloed van lagedrukgebieden.


Vanavond is het op een lokale bui na droog met ruimte voor (brede) opklaringen. De noordwester neemt af naar zwak, windkracht 2 Beaufort. De temperatuur ligt rond 10 graden Celsius.

In de nacht naar maandag blijft het op de meeste plekken in het Groene Hartgebied droog, al blijft een lokale bui nog steeds mogelijk. De noordwestenwind neemt af en wordt zwak, windkracht 2 Beaufort. De temperatuur daalt naar circa 8 graden Celsius in de Goudse regio.

Maandagochtend trekken vanuit een noordwestelijke richting opnieuw buien over het Groene Hart. De frequentie van de buien is minder dan zondag en ook de intensiteit is minder. Tussen de buien door is er af en toe ruimte voor de zon. De noordwestenwind neemt weer iets toe en wordt matig, windkracht 3 à 4 Beaufort.

Maandagmiddag trekken de buien in zuidoostelijke richting weg. Hierdoor wordt het na verloop van tijd droog en komt de zon steeds vaker tevoorschijn. De noordwestelijke wind neemt geleidelijk in kracht af en wordt zwak tot matig, windkracht 2 à 3 Beaufort. De maxima liggen in de Goudse regio rond 16 graden Celsius en daarmee iets hoger dan zondag.

Maandagavond zijn er brede opklaringen en blijft het droog. De noordwestenwind houdt zich rustig met een kracht van 1 à 2 op de schaal van Beaufort. Verder wisselen opklaringen en wolkenvelden elkaar af.

In de nacht naar dinsdag is het overwegend droog, al is een lokale bui niet uitgesloten. Wolkenvelden en opklaringen wisselen elkaar af en de minimumtemperatuur kan tijdens  brede opklaringen naar 8 graden Celsius dalen. In de polders van het Groene Hartgebied is nevel of een lokale mistbank mogelijk. De noordwestenwind is zwak, windkracht 2 Beaufort.

Dinsdag neemt de bewolking toe, maar het blijft op een lokale bui na droog. De noordwestenwind neemt nog iets verder in kracht af en wordt zwak, windkracht 1 Beaufort. De temperatuur stijgt naar 17 graden Celsius.

Woensdag is het bewolkt, maar blijft het overwegend droog. De maximumtemperatuur ligt in de Goudse regio om en nabij 17 graden Celsius en er staat nauwelijks wind.

Donderdag begint de daglichtperiode vrij zonnig, maar in de loop van de dag neemt de bewolking toe. Door een zuidelijke aanvoer loopt de temperatuur op naar maximaal 18 graden Celsius in onze regio. Tegen het eind van de middag neemt de kans op een bui geleidelijk toe.

Vanaf vrijdag gaat het aanmerkelijk wisselvalliger worden met een komen en gaan van lagedrukgebieden, en dus van tijd tot tijd regen en soms is het ook winderig. 


Maandverwachting voor September 2022: Maandverwachting GH September 2022


 

Neerslagverwachting Gouda voor de komende 3 uren. Verzorgd door Weerslag.nl

Neerslagverwachting 


ECMWF Temperatuur (Europees weermodel)

ECMWF Temperatuur

 

Kans op neerslagNeerslagkans

 

Bewolking dekkingsgraad (percentage) - 9 daagse verwachting

BewolkingLegenda bewolkingKomende negen dagen 

 

Zon of bewolking - 15 daagseZonneschijn

 WindrichtingWindrichting

 Windsnelheid  Windsnelheid