Weersverwachting voor Gouda en omgeving       

  

Opgesteld door Jan Willem de Wit op woensdag 28 juni 2017 om 05.30 uur.                    

          

 

Wisselvallig!

 

De komende dagen verlopen wisselvallig. Vanaf donderdag ligt de middagtemperatuur enkele dagen rond 18 graden Celsius. Na het weekend wordt het weer iets warmer, maar het blijft onstabiel.

Vanochtend  komen in het Groene Hartgebied enkele buien voor, aan het begin van de middag wordt het geleidelijk droog. De bewolking is vandaag overheersend, slechts af en toe is er met name in de middag enige ruimte voor de zon. Tijdens een zonnig moment in de middag kan de temperatuur nog oplopen naar 22 graden Celsius. Aan het eind van de middag passeert een koufront, daarachter stroomt koelere lucht over het Groene Hartgebied uit. Vanavond is het overwegend droog in de Goudse regio met enkele opklaringen. Na koufrontpassage ruimt de wind via het zuiden naar het westen tot noordwesten en is in het Groene Hartgebied overwegend matig, windkracht 3 tot 4 Beaufort.

In de nacht naar donderdag waait er een zwakke westenwind, windkracht 2 Beaufort. Het is daarbij wisselend bewolkt. De minima liggen rond 14 graden Celsius in de Goudse regio.

Morgen (donderdag) zien we de zon sporadisch, in de vroege ochtend is de kans op een beetje zonneschijn nog het grootst. In de ochtend valt uit de bewolking soms een beetje lichte regen. In de middag en aan het begin van de avond kan het van tijd tot tijd matig regenen. De temperatuur loopt met enige moeite op naar 19 graden Celsius. Er waait een zwakke tot matige wind uit richtingen tussen zuid en west, de windkracht is 2 tot 3 Beaufort. 

Ook vrijdag wordt geen droge dag en is er eveneens weinig ruimte voor de zon. Het wordt hooguit 19 graden Celsius bij een matige zuidwestenwind (3 tot 4 Beaufort). Met name in de middag en avond kan het langdurig licht tot matig regenen. Het weerbeeld doet eerder aan de herfst denken dan aan de zomer!

Ook in de nacht naar zaterdag en zaterdagochtend regent het nog langdurig. De neerslagsommen kunnen in Gouda tot rond 10 mm. oplopen in 24 uur tijd. Pas aan het eind van de middag klaart het na koufrontpassage flink op en wordt het zonniger en droog. Met maxima rond 17 graden Celsius is het fris voor de tijd van het jaar. Normaliter is het eind juni een graad of 21. Het frisse weer wordt mede veroorzaakt en versterkt door de vrij krachtige noordwester die met een windkracht van 5 Beaufort door de Goudse regio waait.

Ook zondag waait er een stevige noordwester (4 tot 5 Beaufort) en is het wisselend bewolkt. Aan het eind van de ochtend en in de eerste helft van de middag vallen er enkele stevige buien met een kleine kans op onweer. De temperatuur komt weer iets hoger uit met 19 graden Celsius.

Begin volgende week wordt het weer iets warmer met middagtemperaturen die iets boven de 20 graden Celsius uitkomen. Er komt geleidelijk iets meer ruimte voor de zon, maar de atmosfeer blijft onstabiel van opbouw. Daardoor valt er van tijd tot tijd regen of vallen er enkele buien.

Vanaf 6 juli wordt het hoogstwaarschijnlijk warmer en zonniger dankzij hogedrukgebieden ten noorden van ons land!

 

Het regionale weerbericht is iedere werkdag tussen 08.00 en 18.00 uur te beluisteren bij Gouwestadnieuws van RTV Gouwestad, 97.7 FM kabel, 106.2 FM ether!

 

 "Weerspreuk van de dag!"  

"Als de noordenwind in juni staat, komt het onweer veel te laat!"  

 

Veilig onder en boven Fuutmoeders vleugels.

Foto: Bert van Dijk, Gouda.

 

Uw weerfoto op de sites van "Weerclub Gouda" en "Meteo Gouda"? 

Weersverwachting Gouda voor de komende 60 uur

Gouda mosimage

 

Neerslag verwachting voor Gouda de komende 3 uur, verzorgd door weerslag.nl 

Neerslag verwachting voor Gouda

 

"Pluim (temperatuur)":

Vrij normale temperaturen voor de tijd van het jaar! Dinsdag zomers warm!

In de nachten is het normaal een graad of 11, overdag een graad of 21.

Weerpluim temperatuur

Uitleg over de weerpluim en een eenvoudige weergave ervan is te vinden op www.meteo-gouda.nl/verwachting-weerpluim

 

 Kans op warmte en hitte:

 Kans op warmte en hitte

 

Neerslag Gouda - juni 2017: 37,0 mm.
Verdamping Gouda - juni 2017: 103,4 mm.

 

De normalen (langjarige gemiddelde over de afgelopen 30 jaar (1980-2010)) voor Gouda:   

Van 21 en 30 juni:  

De gemiddelde maximumtemperatuur is in deze periode: 20,7°C.  

De gemiddelde minimumtemperatuur is in deze periode: 11,3°C.  

Normaal valt er 21,8 mm aan neerslag en schijnt de zon gedurende 66,8 uur